Ervaringen

Ervaringen van deelnemers

In de loop van de jaren hebben heel veel deelnemers mijn Mindfulness trainingen gevolgd. Aan het einde van de training kijken zij terug op hun proces. Veel ervaringen zijn vergelijkbaar. Daarom heb ik er slechts enkele uitgelicht. Vanwege de privacy heb ik deelnemers met hun voornaam aangeduid.

De mindfulness training wordt gevolgd door deelnemers van 23 tot 80 jaar. Mannen en vrouwen. Wat let je om nog een nieuw begin te maken met je eigen leven?

‘Mijn hele leven, werk en mijn relatie was in een sleur beland. Op mijn werk ervoer ik veel stress door het gedrag van mijn leidinggevende. Ik was geneigd de ‘schuld’ buiten mijzelf te zoeken. Door de training heb ik geleerd naar mijzelf te kijken, voor mezelf op te komen, en op een goede manier mijn gevoelens en gedachten te verwoorden. Ik ken mezelf niet meer terug. Op de laatste avond zei ik het al: ‘Het is alsof ik wakker geworden ben in mijn eigen leven’. Zo blij!

Theo

‘Ik heb de training ervaren als een verrijking van mezelf als persoon.

Heb op veel ervaringen/gedachten/gedragingen ‘antwoorden’ gekregen; waarom ik zo doe en vooral wat het effect hiervan is op jezelf en je omgeving. Daarom kies ik ervoor om het nu anders te doen. Het was top’!

Annemarie

‘Ik maak me minder druk om problemen van anderen. Heb meer tijd en aandacht voor mezelf. Ik heb meer zicht op mijn eigen handelen, o.a. mijn vluchtgedrag. Ervaar nu dat dat mijn automatische patronen zijn. En kan er dus voor kiezen om dat te veranderen. De hele training heeft ervoor gezorgd dat ik meer rust in mijn hoofd ervaar.’ Dank!

Saskia

‘Ik zie dat ik mezelf in de weg zat. Daarom ben ik aan de training begonnen. Snel oordelen over iedereen, inclusief mezelf, dat was mijn patroon. Wonderlijk, zoals je in acht weken kunt veranderen. Zowel in mijn werk als leidinggevende, als in mijn privé situatie, bekijk ik mezelf en anderen met heel andere ogen. Ik ben veel milder geworden. Op mijn werk merk ik dat mensen ontspannen zijn geworden in de omgang met mij. Mijn relatie met mijn partner en kinderen is zo verbeterd. De training kost 377,- (een schijntje voor wat je krijgt), maar wat er met mij is gebeurd is helemaal onbetaalbaar. Voel me dankbaar daarvoor.’

Marianne

‘Rust in mijn hoofd, dat hoopte ik te vinden in de Mindfulness. Nu na 8 weken, voel ik me veel beter, rustiger en sta veel steviger in het leven. Iedere week keek ik ernaar uit en voelde mijzelf veranderen gedurende de training. Over een tijdje wil ik ook de vervolgtraining gaan volgen. Ik kan het ieder mens aanbevelen.’

Peter

‘Mindfulness laat je bewust worden van jezelf, je denken, je handelen, je relatie met je omgeving. Dat is het begin van verandering. Tegelijkertijd zorgen de bodyscan, de mindful stretchingsoefeningen en de meditaties ervoor dat je tot rust komt. De rust die je uitstraalt en je stem, heb ik als heel prettig ervaren’

Jolanda

Vorig jaar kwam ik een advertentie tegen van Tina voor de Mindfulness basistraining met daarin de tekst. “Je kunt de golven niet bedwingen, maar wel leren surfen”. Dit was wat ik op dat moment precies nodig had. Na een paar lessen merkte ik al snel positieve veranderingen, wat heel fijn was.

Vervolgens ben ik de “vervolg mindfulness”training gaan doen. Omdat de progressie voor mezelf, en de verandering als mens die ik doormaakte, me niet loslieten.

Daaropvolgend heeft Tina mij persoonlijk gecoacht, om mij de inzichten te geven, die ik nodig heb om het beste uit mezelf en mijn bedrijf te halen. Door haar prikkelende vragen, durfde ik mijn gehele bedrijfsconcept te veranderen. Wat een vrijheid geniet ik nu! Nog steeds sta ik versteld, hoe snel je als mens positief kunt veranderen en daardoor een stuk gelukkiger in het leven staat.

Je doet het allemaal zelf, maar zonder jou had ik het niet kunnen doen. Dankjewel Tina.

JanW., ondernemer

Gratis kennismakings-gesprek?

Gratis: Lees alles over Stress en Burnout

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.