Weef je eigen parachute!

Weef je eigen parachute!

‘Wat ben ik blij, dat ik in deze periode van Corona, Mindfulness ben gaan volgen bij jou’ merkte één van mijn cursisten in november op. ‘Het voelt zoveel lichter en zo veel makkelijker om mee om te gaan’.

In maart 2020 hadden we nog geen idee van wat ons te wachten stond. Ja, in China was er veel aan de hand, maar dat was lekker ver weg. En toen ineens was het hier. Het overkwam ons. 

En zo is het in het hele leven. Je weet nooit wanneer er een moeilijke periode aanbreekt.

Mindfulness en meditatie leren is vaak niet zo moeilijk. Maar het onderhouden en vasthouden wel. Juist op momenten dat het minder goed gaat heb je het gevoel dat je er ‘geen tijd’ meer voor hebt.

Jon Kabat-Zin (de grondlegger van de huidige Mindfulness) gebruikte de metafoor van het weven van een parachute. Met het weven daarvan begin je niet pas, als je uit het vliegtuig moet springen. Maar je doet het vooraf, zodat de parachute er is als je hem nodig hebt.

Mindfulness beoefenen kun je zien als investering, zodat je parachute klaar is op het moment dat je in het leven een vrije val maakt.

Herinner je je nog hoe je je voelde toen je net klaar was met de Mindfulness training? Je was rustiger geworden in je hoofd en je lichaam, je was bewuster geworden van de automatische piloot en de daarbij horende patronen, je had meer overzicht en helderheid en minder stress. Je kon makkelijker dingen los laten, je was gestopt met piekeren, je at bewuster. Alles bij elkaar: je was gelukkiger. Houd dat vast. Iedere dag kun je weer opnieuw beginnen. 

Zelf ben ik met mijn bedrijf ook opnieuw begonnen. Meer online trainingen in combinatie met (zodra het weer kan) live sessies.

De klassieke vervolgtraining zoals ik die al een aantal jaren geef, ga ik ombouwen tot een zgn. blended training. Wil je meer weten?

Stuur dan een berichtje naar me: tina@mindfulenmeer.nl