Workshop ‘Mindful eten’

Eten is van oorsprong een natuurlijke, gezonde en plezierige activiteit om je lichaam van energie en voedsel te voorzien. Helaas, in de voedselovervloed en de dieet-obsessie van onze cultuur, is eten vaak iets geworden wat we doen, zonder erbij na te denken. We eten ons te veel en slecht en voelen ons er achteraf schuldig over. We hebben een haat-liefde verhouding met eten ontwikkeld.

De workshop ‘Mindful en Gezond eten’ laat je oude patronen met betrekking tot eten zien en doorbreken. Veel mensen die worstelen met hun relatie met eten, onderkennen onvoldoende de kracht van ondermijnende gedachten, gevoelens en triggers. Je voelt je onmachtig iets te veranderen aan je eetpatroon. Je weet inmiddels dat diëten je steeds verder achterop helpen. Maar wat dan wel?

Eten met de juiste intentie en aandacht:

  • Eten met de intentie om voor jezelf te zorgen;
  • Eten met aandacht, nodig om op te merken, te genieten van het voedsel en het effect ervan op je lichaam;
  • Opmerkzaamheid op je psychologische en emotionele verleiders;
  • Herkennen van niet-honger signalen om te eten;
  • Eten kiezen voor plezier en verzorging van je lichaam;
  • Gebruik maken van de brandstof die je je lichaam geeft om je gezond en energiek te voelen;
  • En nog veel meer…..