Workshop: Mindful creatief

De tweede workshop: Creatief, ik? Ik ben nooit goed genoeg!

Als je dat denkt, dan is dat zo jammer, want je mist heel veel. Mogelijk laat je je nu tegenhouden door de gedachte dat wat jij maakt niet goed genoeg is. Terwijl creativiteit je zoveel kan brengen: het proces van loslaten, acceptatie, loskomen van je gevoel van perfectie. Na afloop het gevoel hebben dat je even helemaal ‘uit je hoofd was. Heel Mindful, heel Zen.

In mijn vorige banen als docent tekenen en keramiek, zowel in het onderwijs, als bij het creativiteitscentrum de Blauwe Schuit in Hoorn, heb ik gezien dat met de juiste begeleiding iedereen creatief kan zijn. Ik kan je helpen je blokkades te overwinnen en je te laten ervaren hoe Mindful tekenen kan zijn. We beginnen met eenvoudige technieken om los te komen van beelden van ‘hoe het moet’.

Hoe je van je zogenaamde ‘onkunde’ je kunde kan maken. Mensen die opgeleid zijn aan de kunstacademie, hebben daarna vaak  jaren nodig om daarvan los te komen. Mensen die autodidact zijn (denk aan van Gogh) hebben daardoor vaak een voorsprong. Dit wist je vast niet, maar het is wel zo. Dus, gewoon een keer komen en ervaar het maar eens!