Hoe creëer je ruimte in je leven en je hoofd?

Velen van ons zullen het kennen, je hebt het gevoel dat alles dichtslibt in je leven. Je hebt het druk, ervaart veel stress en het benauwt je van tijd tot tijd. Je verdient genoeg, dus je gaat ook maar veel weg, weekendjes of langere vakanties.

Dat levert wel tijdelijk een gevoel van geluk, maar daarna zit je weer in de oude tredmolen. Het gevoel van onvrede blijft bestaan.

Vraag je dan eens af: is mijn leven niet een beetje dichtgeslibd? Stroomt het nog wel? Je vindt het volkomen vanzelfsprekend om je huis schoon te maken en op te ruimen. Maar hoe staat het met jouw emotionele ruimte? Moet daar ook niet eens de bezem door heen?

  • Wat kun je doen? Maak eens een lijstje van de energievreters in je leven. Blijf schrijven, maak hem zo lang mogelijk!
  • Misschien staat daar ook een vriendin op die eigenlijk geen vriendin meer is… Is het geen tijd om deze relatie langzaam af te bouwen?
  • Misschien is het eens tijd om een aantal kasten in je huis echt uit te ruimen.
  • Misschien is het ook tijd om meer van je zelf te houden en nee te zeggen tegen allerlei projecten, die je niet durft te weigeren omdat je aardig gevonden wilt worden…
  • Misschien zijn er zaken die aan je gemoedsrust knagen en waarvan het tijd is dat je je gevoelens echt eens op een goede manier uitspreekt, met je partner, je kinderen, je ouders… Lees eventueel een boek over geweldloze communicatie voordat je je uitspreekt.
  • Misschien….

Deze lijst kan natuurlijk nog veel langer worden. Maar laat het vooral jouw lijst zijn niet de mijne.

De ruimte die je creëert kan zich dan weer vullen met nieuwe energie en positiviteit.

Ik garandeer je, het werkt! Succes ermee, Tina